O PROJEKCIE

Stowarzyszenie Brokerów Ubezpieczeniowych w Polsce, realizując cele statutowe zmierzające do optymalizacji bezpieczeństwa rynku ubezpieczeniowego, promowania i wzmacniania etycznych postaw zawodu brokera, uruchomiło Projekt „Ochrona dla poszkodowania prowizyjnego” realizowany bezpośrednio przez Radców Prawnych i Adwokatów działających przy SBUwP, w ramach którego brokerzy ubezpieczeniowi uzyskują dostęp do wyspecjalizowanej bezpłatnej* pomocy prawnej w zakresie poszkodowania prowizyjnego.

DO KOGO SKIEROWANY JEST TEN PROJEKT?

Projekt został stworzony specjalnie z myślą o brokerach ubezpieczeniowych jak Ty, którzy:

• podejrzewają, że ich prawa do należnej prowizji zostały naruszone,
  • potrzebują fachowego wsparcia w dochodzeniu swoich praw,
  • chcą szybko i skutecznie rozwiązać spory związane z prowizjami.

JAK TO DZIAŁA?

Procedura zgłaszania jest intuicyjna i skonstruowana z myślą o minimalizacji formalności. Możesz wypełnić i wysłać wszystkie wymagane dokumenty elektronicznie, co znacznie przyspieszy proces i pozwoli na szybsze rozwiązanie Twojego problemu. Proces zgłoszenia jest bardzo prosty:

• PRZYGOTUJ DOKUMENTY – Zanim wypełnisz formularz, upewnij się, że masz wszystkie niezbędne dokumenty: slip, ofertę, wniosek, list brokerski/zlecenie.
  • WYPEŁNIJ FORMULARZ – Uzupełnij potrzebne dane i oświadczenia bezpośrednio na naszej stronie internetowej.
  • WYŚLIJ DOKUMENTY  –  Resztę dokumentów możesz wysłać listem na adres wskazany przez Radcę prawnego/Adwokata, który skontaktuje się z Tobą po zarejestrowaniu zgłoszenia.

CO ZYSKUJESZ?

Opinia wyspecjalizowanego Radcy Prawnego/Adwokata: W ramach projektu „Ochrony dla poszkodowania prowizyjnego” radca prawny/adwokat wyda opinię w zakresie Twoich uprawnień prowizyjnych, co stanowi solidną podstawę prawną do dochodzenia roszczeń i może pomóc Ci uzyskać kurtaż na drodze polubownych konsultacji. Podejmujemy starania, aby radcy prawni i adwokaci działający przy Stowarzyszeniu Brokerów Ubezpieczeniowych w Polsce byli w stanie zapewnić Ci profesjonalne doradztwo na każdych etapach postępowania, z zachowaniem najwyższych standardów obsługi i ochrony Twoich interesów**.

Wsparcie w sporach: Opinię możesz użyć w postępowaniu polubownym lub sądowym.

ZGŁOŚ SIĘ JUŻ DZIŚ!

Nie pozwól, aby kwestie prowizji stały się barierą w Twojej karierze zawodowej. Wyślij zgłoszenie już dziś i skorzystaj profesjonalnej pomocy Radców Prawnych i Adwokatów.

Regulamin

STOWARZYSZENIE BROKERÓW UBEZPIECZENIOWYCH W POLSCE

WSPÓLNI W NAJLEPSZYCH WARTOŚCIACH

* zgodnie z regulaminem, Stowarzyszenie nie pokrywa kosztów opłaty rejestracyjnej, pozostałe warunki korzystania z bezpłatności dostępne są na stronie Stowarzyszenia w regulaminie - https://stowarzyszeniebrokerow.pl/rejestr-naruszen/zgloszenie-poszkodowania-prowizyjnego

** ostateczna decyzja dotycząca skierowania sprawy na drogę postępowania procesowego lub innych trybów może być uzależniona od indywidualnej oceny danej sprawy oraz decyzji stron.

Projekt „Ochrona dla poszkodowania prowizyjnego" realizowany jest z funduszy Stowarzyszenia Brokerów Ubezpieczeniowych w Polsce jako projekt OPP. Stowarzyszenie nie czerpie żadnych korzyści finansowych a program stanowi realizację celów statutowych zmierzających do ochrony rynku brokerskiego i kształtowania właściwych postaw etycznych zawodu brokera.